Stads- en middelgrote tuinen

Plungepool en loungehoek

Home 5 Project 5 Plungepool en loungehoek

Wens van de klant

Op een relatief kleine oppervlakte wilde de klant graag een tuin die past bij hun wensen:

    • een plungepool van 4 x 2,5 meter
    • een vijver met drink- en badderplaats voor de vogels
    • een eettafel voor in ieder geval 10 personen
    • een 12 jaar oude boom verplaatsen en behouden
    • een opslagplek voor hout

Onze toegevoegde waarde

Eduard van de Loo heeft de tuin zelf ontworpen. Daarna is het team aan de slag gegaan met het realiseren van het ontwerp. Met de nodige creativiteit hebben we de wensen van de klant kunnen waarmaken. We hebben daar zelfs nog wat extra’s aan toegevoegd. Bijvoorbeeld een houten vlonder rondom zwembad, met daaronder de technische ruimte voor de plungepool. Heel handig met een gasveersysteem in het vlonderluik. Naast de plungepool hebben we een loungeplek gerealiseerd met genoeg ruimte om meer dan 10 personen te ontvangen.

De loungebank waar de lange tafel aan staat is helemaal op maat gemaakt. Het stucwerk is tadelakt, een specifieke vorm die we nu buiten toegepast hebben, ook op de verhoogde boards en de vijver. De plungepool is gemetseld en met mozaïeksteentjes belegd. Het water is verwarmd en daar kan men zeker tot eind oktober lekker in zwemmen en vervolgens weer vanaf begin maart.

Elk seizoen zit er kleur in de tuin door de beplanting. Voor de grond om de beplanting heen hebben we handgevormde gebakken waaltjes gebruikt. Een specifieke wens van de klant was om een 12 jaar oude Liquidambar (Amberboom) te verplaatsen. We hebben hem daarna flink kort gesnoeid, zodat hij meer kans had om aan te slaan en dat is gelukt.

Het eindresultaat

Wanneer je midden in de stad woont kan een tuin al snel te heet worden. Een vijver en plungepool in combinatie met voldoende groen, zorgt al snel voor de welkome verkoeling! In dit ontwerp hebben we alle wensen kunnen uitvoeren op slechts 100 m2 oppervlakte. Daar zijn we enorm trots op, want de uitdaging was groot. Er is veel in verwerkt en alle wensen zijn gecombineerd om het allemaal te laten passen.

Detail

Oppervlakte 100m2

Categorie

Stads- en middelgrote tuinen

Grote tuin zwembad Geldrop