Technische installaties

Beregeningsinstallatie

Home 5 Technische installaties 5 Beregeningsinstallatie | Sproei-installatie

Beregeningsinstallatie/sproei-installatie

Bij aanleg van een nieuwe tuin, is een sproei-installatie eenvoudig in te plannen. Op basis van het tuinontwerp stellen wij een systeem samen dat exact aan de behoefte van de beplanting voldoet.

Beregening aanleggen

De nieuwe tuin is gemakkelijk bereikbaar en met gebruik van een kleine sleuvenfrees maken we in no time een flink aantal meters geul. In deze geul kan ook de elektra-kabel voor bijvoorbeeld de tuinverlichting gelegd worden.

We laten de sproeiers met de beplanting ‘meegroeien’, waardoor het bereik van geen enkele sproeier in gevaar komt als de beplanting hoger wordt. Dat meegroeien gebeurt d.m.v. telescoop-stijgbuisjes, waarop de sproeikoppen kunnen worden gemonteerd. Deze kunnen op verschillende hoogtes worden geplaatst.

Ook in een bestaande tuin

Voor een volgroeide tuin maken we een beregeningsinstallatie die exact op maat is samengesteld met de juiste materialen en sproeiers. Door ondergronds gebruik te maken van polyethyleen-slangen kunnen we elke vorm in de tuin volgen, zonder planten of bomen te beschadigen. Ook een bestaand gazon vormt geen probleem voor automatische beregening. We koppelen er een beregeningscomputer aan en alles verloopt vanzelf.

Door gebruik te maken van een ingenieus systeem worden de leidingen sleufloos en zonder graafwerk door het gazon getrokken. Beschadiging aan het gazon wordt hierdoor beperkt en al binnen enkele dagen is het gazon volledig hersteld.

Ontijzeren van grondwater

Met behulp van een ontijzeringsinstallatie voorkomen we dat er roestkleurige verkleuringen op uw gevel, bestrating of planten achterblijven. Hierdoor worden de planten bovendien belemmerd in hun groei. Dankzij het ijzerfilter in de beregeningsinstallatie wordt het grondwater ontdaan van kwalijke elementen.

Interesse in een sproei-installatie?

Neem contact op om een offerte te laten maken. Bel naar 06 – 38 19 02 70 of mail naar info@eduardvandeloo.nl.

contact

 

Hortsedijk 69 5708 HB Helmond

Ook uw tuin is maatwerk!

Of uw tuin nu groot of klein is, elk project is maatwerk. Dus van ontwerp tot oplevering, wij realiseren het hele traject op een professionele, creatieve en resultaatgerichte manier. Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseren we graag uw tuinwensen!