Stads- en middelgrote tuinen

groene praktische tuin

Home 5 Project 5 Groene praktische tuin

Wens van de klant

De klant wilde graag een groene, leefbare tuin, waar veel vlinders, bijen en andere insecten op afkwamen. Men had een fijne, gezellig tuin met veel groen, kleur- en hoogteverschillen voor ogen. Daarnaast wilde de klant graag inkijk voorkomen van vrachtwagens die langs de weg stonden. Maar er waren ook praktische wensen, zoals een opslagruimte voor tuingereedschap, een moestuin en houtopslag. Daarnaast gaf men de voorkeur aan het gebruik van duurzame materialen.

Onze toegevoegde waarde

Eduard van de Loo kreeg vrij spel van de klant binnen de voorwaarden die vooraf gegeven waren. We zijn gegaan voor een combinatie van landelijk en strak. Door de gebruikte materialen kan het water goed weglopen en krijgt de tuin een natuurlijke uitstraling.

Met de zitkuil in het midden van de tuin hebben we centraal ‘plein’ gecreëerd die men van verschillende kanten kan betreden. Het plein is gerealiseerd met organische duurzame halfverharding stabilizer. Verder is de kuil afgewerkt met een strakke gestucte lage muur. De traptreden zijn gemaakt van duurzaam Belgisch hardsteen. Zittend in dit centrale punt wordt men omarmd door alle tuinelementen. De geplaatste lei-coniferen gaan inkijk vanuit vrachtwagens tegen.

Aangrenzend aan de zitkuil is een overkapping met opslag (kapschuur) gerealiseerd. Gebouwd met Douglas hout; heel sterk, recht en stabiel. Het spitse dak is voorzien van groen en past daardoor mooi in het groene geheel. Tussen de woning en de zitkuil bevindt zich het grote terras, aangelegd met keramische tegels. De moestuin is verhoogd. Zo kan men in een comfortabele houding aan het werk.

Het eindresultaat

Deze tuin is zeer compleet, alle expertises van onze kant zitten erin. Een kronkelpad aan de rand van de tuin verbindt de verschillende zones in de tuin. Je wandelt dan tussen de vele vaste planten door. De tuin is bloemrijk en de groenblijvende leibomen zijn ook nog eens een goede afscheiding. Zo geniet de klant zowel in de winter als in de zomer van haar privacy.

Detail

Oppervlakte 400m2

Categorie

Stads- en middelgrote tuinen

Grote tuin zwembad Geldrop