Grote tuinen

onderhoudsvriendelijk

Home 5 Project 5 Onderhoudsvriendelijk tuin

Onderhoudsvriendelijk tuin

Deze strakke tuin is ontworpen door Knops tuindesign en samen met ons gerealiseerd. Of dat gegaan is? De digitale Visuals van het ontwerp kan je (bijna) niet onderscheiden van de foto’s van het eindresultaat.

De opdrachtgever had een gezellige en onderhoudsvriendelijke tuin voor ogen. De indeling met meerdere zitgelegenheden en buitenkeuken in combinatie met de materiaalkeuze zorgt voor een prettige en intieme tuin. Zo zorgen de houten (IPE hout) vlonders voor een warme sfeer in de tuin. Bovendien geeft het hout die luxe uitstraling. Als ook de schutting van Ayous Rhombus profiel.

De plungepool van 2,5 bij 5 meter is als een kant en klare kunststof bak geplaatst. Wel zo snel en redelijk eenvoudig met een prachtig resultaat. De houten vlonder en het terras er omheen bieden voldoende ruimte om naast de plungepool te relaxen.

De onderhoudsvriendelijke overkapping naast het zwembad is van polyester. Deze is door het materiaal en ontwerp, vlot en eenvoudig geplaatst. Net als de muur met het watergordijn achter in de tuin.

Met de aluminium watertafel is een mooie zichtlijn vanuit de woning naar het watergordijn gecreëerd. Het water zorgt voor een rustig kabbelend geluid in de tuin.

Boven de buiten eettafel hebben we een automatische kubolo zonwering geplaatst. Zo kan men beschut zitten door de boven- zijkanten af te schermen. Maar wel van het licht en openheid genieten wanneer de zonwering helemaal openstaat.

De bewoners zijn een echte golfliefhebbers en daarom hebben we nog een fun element toegevoegd. Nu kunnen ze elke dag trainen op hun eigen putting green.

De blok beplanting (beuken) en groenblijvende wolken (ilex) benadrukken het groene geraamte van de tuin.

Detail

Oppervlakte 1.000m2

Categorie

Grote tuinen

Eduard van de Loo grote tuin
Eduard van de Loo grote tuin