Klassiek groen

Genieten van veel groen

Home 5 Project 5 Klassiek groene tuin

Voor de inrichting van deze 500m2 tuin kregen we de volgende wensenlijst mee:

  • Onderhoudsvriendelijke tuin
  • Oprit opnieuw bestraten met gebakken dikformaten
  • Overkapping langs garage bij de tuin betrekken
  • Strakker vormen aan de tuin geven

In de voortuin hebben we gekozen voor grote groepen beplanting. Dit zorgt voor een rustig beeld en is wel zo makkelijk in onderhoud.

De oprit hebben we gerealiseerd met gebakken dikformaten. Deze strakke strook is gelegd in visgraatmotief en is aan beide zijden voorzien van een groene bies. Hierdoor ontstaat een vriendelijker vlak ondanks de strakke vormen.

De vlonder (grappa hout b- fix ) die we in de breedte van het gazon hebben gelegd, is ook onder de overkapping langs de garage gemaakt. Zo ontstaat een brede zichtlijn en wordt de overkapping bij de tuin betrokken.

Tijdens het werk werd er aangegeven dat tijdens hevige regenbuien men aan de achterzijde veel last heeft van wateroverlast. Er hangen nergens goten aan de rieten kap.

Onze oplossing hiervoor: Het water wat van het dak komt wordt op gevangen in een speciale grindbak. Deze esthetische goot in de bestrating rondom een meerstammige kurkeik zorgt voor strakke lijnen in de tuin. Bovendien is er weinig omkijken naar het bewateren van de tuin. Dit maakt de tuin zeer onderhoudsvriendelijk.

Detail

Oppervlakte 500m2

Categorie

Grote tuinen

grote tuin Helmond
grote tuin Helmond