Eikenhouten bijgebouwen

Overkapping / Opslag ruimte

Wens van de klant

Een plek om uit de zon te kunnen zitten in de zomer én een opslagruimte, dat was de wens van de klant in dit geval. Eduard van de Loo wist deze twee wensen te combineren in dit buitenproject.

Onze toegevoegde waarde

Na een bezoek aan de tuin hebben wij een advies gegeven op basis van onze observaties. Daarbij hebben we de plek voor de buiten-eethoek samen met de klant bepaald. Vanuit deze hoek krijg je een mooi zicht op de rest van de tuin. Daarnaast hebben we een doorloophoogte van 240 cm gerealiseerd. Dit is hoger dan de normale hoogte van 220 cm. Hier hebben we voor gekozen omdat je dan een ruimer en meer open gevoel creëert. De totale hoogte is 300 cm.

De overkapping is bekleed met Padoek-hout met verschillende breedtes. Dat ziet er heel mooi en vooral organisch uit. Let eens op het detail bij de palen, hier lopen alle planken precies door. De deurklinken zijn onzichtbaar weggewerkt. De rondom gemetselde muurtjes voor de schuur zijn gelijk aan de bakstenen die gebruikt zijn in de woning, waardoor het visueel goed bij elkaar past.

We hebben alles ook tot in detail afgewerkt, inclusief spotjes in het plafond en opbouwstopcontacten voor het robuuste gevoel. De keramische tegels op de vloer lopen door in de schuur, zodat het één geheel is. De daktrim is gemaakt van zwart zink. Daarvoor is bewust gekozen omdat het correspondeert met de zwarte grepen en stopcontacten.

Het eindresultaat

De klant heeft nu een ideale plek om uit de zon te kunnen zitten, met daarnaast een schuur die aan alle wensen voldoet. De overkapping met opslag is op maat ontworpen en gebouwd voor de klant.

De schuur is een compleet geïsoleerde opslagruimte geworden. Hierdoor kun je alle spullen goed bewaren. Er kan ook een wc en douche in, als de schuur eventueel nog als kleedruimte voor een toekomstig zwembad wordt gebruikt.

Detail

13 m lang bij 3 m breed

Doorloophoogte 240 cm

Totale hoogte 300 cm

Categorie

Eikenhouten bijgebouwen

kleine stadstuin