Domotica in de tuin

tuindomotica

Domotica, ook wel huisautomatisering genoemd is het domein van elektronica IN en OM het huis. Bij domotica draait het niet alleen om integratie van techniek en bediening in en om uw woning, maar ook om de aansturing van buitenaf naar (apparatuur in) uw huis en tuin. 

 

Domotica houdt in dat sensoren zorgen voor de bediening van allerlei apparatuur via aansturing door een processor of computer. Via domotica zijn de mogelijkheden van de industriële bedrijfsautomatisering toepasbaar geworden in en om particuliere woningen.

 

Domotica in de tuin – handig en veelzijdig Menig moderne tuin is voorzien van nogal wat electronica: verlichting, een reinigingsinstallatie voor de vijver,  een vijververwarming, fonteinen en een beregeningsinstallatie om er een paar te noemen. D.m.v. domotica kunt u deze techniek op afstand besturen en beïnvloeden. Soms is dat nodig, soms handig, en altijd erg leuk! Stel, u bent vier weken op vakantie en het regent aanhoudend in Nederland. Hoe eenvoudig past u dan de instellingen van de beregeningsinstallatie even aan… vanuit uw luie stoel op uw vakantiebestemming!